Bănci și Asigurări

EY: Peste jumătate dintre români nu au încredere în băncile care nu au sucursale fizice

EY: Peste jumătate dintre români nu au încredere în...

Autor: Roxana Rosu

09.05.2017, 00:05 218
Mai mult de jumătate dintre români (54%) nu au încredere în băncile sau alte organizaţii financiare care nu au niciun fel de sucursale fizice, iar 77% dintre clienţi afirmă că este important să poată vorbi direct cu un reprezentant al unei bănci 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, chiar dacă această comunicare se realizează prin intermediul telefonului, arată studiul EY Global Consumer Banking Survey. Pe de altă parte, studiul arată că 32% dintre românii incluşi în studiu apreciază mai mult calitatea inter­acţiunii cu banca decât numărul mare de unităţi teritoriale.
 
Băncile se confruntă tot mai des cu oferte venind dinspre noii jucători, inclusiv cei care vin cu o ofertă exclusiv online. Conform studiului EY, consumatorii români se declară interesaţi de aceste noi oferte într-o măsură mai mare (44%) decât, de exemplu, consumatorii germani (39%) şi cei italieni (38%).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO