Bănci și Asigurări

Finanţările acordate de firmele de leasing au urcat cu 20% în S1

Finanţările acordate de firmele de leasing au urcat cu...

Autor: Corina Mirea

20.08.2014, 00:05 148
Companiile de leasing au acordat finanţări noi în valoare de 664 de milioane de euro în primele şase luni ale anului, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor ALB România - asociaţia societăţilor financiare.
 
Cele mai multe firme au împrumutat bani tot pentru cum­părarea vehiculelor - 76% din finanţările acordate de firmele de leasing financiar -, pentru echipamente, care au atras aproa­pe 140 mil. euro, şi pentru achiziţionarea bunurilor imobiliare (3% din finanţări). Autoturismele au continuat să atragă cele mai multe finanţări, respectiv 47% din totalul vehiculelor pentru care au fost împrumutaţi bani de la firmele de leasing.
 
„Cred în continuare că trendul de recuperare a pieţei de leasing de anul acesta ar putea atinge cea mai bună dinamica de creştere din ultimii patru ani“, a declarat Felix Daniliuc, preşedintele ALB.
 
Declaraţia vine în contextul în care piaţa de leasing a avut un declin de 9% anul trecut, iar companiile abia au reuşit să treacă în ultimii ani de criză de pragul de un miliard de euro finanţaţi, faţă de 5 mi­liarde cât valora piaţa în 2007 şi 2008. Prin urmare, deşi pia­ţa dă semne de revenire, ritmul este în continuare prea lent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO