Bănci și Asigurări

Fiscul va intensifica controalele în baruri şi restaurante

Fiscul va intensifica controalele în baruri şi...

Autor: Departamentul Economic

22.04.2016, 12:46 15576

De asemenea, inspectorii au aplicat sancţiuni constând în amenzi şi confiscări în valoare de 2,1 milioane de lei, au dispus suspendarea activităţii a 10 operatori economici şi au interzis desfăşurarea uneia dintre activităţile de comerţ engros sau cu amănuntul în cazul a 12 comercianţi care desfăşurau simultan, în mod nelegal, aceste activităţi în aceeaşi suprafaţă de vânzare.

Următoarele controale din cadrul operaţiunii vor viza, în principal, identificarea şi sancţionarea operatorilor economici care nu sunt dotaţi cu case de marcat, nu emit bonuri fiscal pentru toate bunurile/serviciile livrate sau emit alte documente în locul bonului fiscal: note de plată/de informare/proforme.

Sancţiunile contravenţionale pentru astfel de fapte includ amenzi de până la 27.500 lei, în situaţia în care suma nejustificată rezultată din săvârşirea contravenţiei este mai mare de 1.000 lei şi mai mare de 3% din veniturile înregistrate de contribuabil în ziua respectivă, până la momentul controlului.

"De reţinut faptul că se va dispune suspendarea activităţii pentru 30 de zile, în toate cazurile în care se constată că operatorul economic a mai fost sancţionat în ultimele 24 de de luni, pentru neemiterea de bonuri fiscal", a precizat DGAF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO