Bănci și Asigurări

Franks: Subsidiarele băncilor elene din România sunt lichide şi bine capitalizate

Franks: Subsidiarele băncilor elene din România sunt lichide şi bine capitalizate

Autor: Marius Oncu

03.06.2011, 13:52 555

Subsidiarele băncilor elene din sectorul bancar românesc suntlichide şi bine capitalizate, a declarat şeful misiunii de evaluarea FMI pentru România, Jeffrey Franks, adăugând că nu vede semne aleunei extinderi în România a crizei datoriilor suverane din zonaeuro prin intermediul băncilor.

"Subsidiarele băncilor elene suntlichide şi bine capitalizate", a afirmat Franks într-un interviuacordat Bloomberg la Washington.

Agenţia de evaluare financiarăMoody's a retrogradat, miercuri, ratingul suveran al Greciei de la"B1" la "Caa1" şi a anunţat că există şanse de 50% ca statul elensă intre în incapacitate de plată.

Franks avertizează asuprapericolului revenirii la situaţia unor intrări excesive de capitalîn România.

"Odată cu recuperarea economiei,nu vrem să revenim la situaţia intrărilor excesive de capital înRomânia şi a riscurilor pentru inflaţie şi deficit de cont curentridicate. Trebuie să ne păzim atât împotriva riscurilor de scădere,cât şi de creştere prea accelerată a economiei în pentru perioadaurmătoare de unul sau doi ani", a spus Franks.

Deficitul de cont curent alRomâniei s-a redus cu 59% în primul trimestru, la 634 milioane deeuro, în timp ce investiţiile străine directe au înregistrat undeclin de 22%, la 379 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO