Bănci și Asigurări

ING Asigurari a raportat o crestere a afacerilor cu 44%

23.01.2006, 18:35 12

ING Asigurari, cea mai mare companie de asigurari de viata din Romania, a subscris in 2005 prime de peste 108 mil. euro, in crestere cu 44% fata de anul anterior.

Din acestea, 30 mil. euro sunt prime brute subscrise din asa-numitele "asigurari de pensie privata", adica polite de asigurari de viata pe termen lung la care componenta de protectie este redusa. Acest tip de polite sunt cerute pentru ca pe piata nu exista inca fonduri de pensii private. Reglementarile necesare pentru aparitia acestor fonduri private a aparut, dar nu au fost operabile, asa ca sunt in curs de modificare.

"Suntem foarte multumiti de schimbarile facute in reglementarile pentru fondurile de pensii administrate privat. Cred pe de alta parte ca tot mai multi romani gandesc ca trebuie sa economiseasca pe termen lung, pentru educatie sau pentru protectia familiei lor", a declarat pentru ZF Bram Boon, director general la ING Asigurari.

Anul trecut, Bram Boon a decis insa ca ING Asigurari trebuie sa se indrepte mai mult catre zona asigurarilor simple de viata, adica spre furnizarea de protectie, cu toate ca politele de acest tip sunt mult mai ieftine.

"Cred in continuare ca necesarul de protectie este foarte slab acoperit, astfel incat potentialul acestei pietei este foarte mare", a spus Boon. Primele pentru asigurari simple de viata sunt de zece ori mai ieftine decat cele pentru asigurari mixte, care acopera si riscul de deces si pe cel de supravietuire, adica returneaza la sfarsitul perioadei asigurate o suma de bani cu un anumit randament asiguratului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO