Bănci și Asigurări

ING Bank: 49% dintre românii care intenţionează să-şi achiziţioneze o maşină în viitorul apropiat vor ca aceasta să fie nouă, iar 20% se uită către o variantă hibrid

ING Bank: 49% dintre românii care intenţionează...

Autor: Dorin Oancea

06.09.2021, 13:22 142

În ceea ce priveşte resursele financiare, 74% dintre românii care se gândesc să cumpere o maşină iau în considerare un credit de nevoi personale sau un împrumut destinat vehiculelor.

“Deşi poate în acest moment nu simţim acest lucru, industria transportului sustenabil (individual) din România a crescut considerabil în ultimii ani, având chiar şi dublări de la an la an în ceea ce priveşte producţia, achiziţia sau infrastructura pentru acest tip de automobile. Ne bucură să vedem o creştere direct proporţională şi în cererea pentru produse verzi în rândul persoanelor fizice. Sperăm ca noile produse ING care încurajează un stil de viaţă sustenabil să contribuie la deblocarea barierelor financiare care împiedică achiziţia unor maşini mai prietenoase cu mediul”, a declarat Adrian Humă, Sector Head Automotive, Transportation and Logistics, ING Bank România.

Din cei care vor să îşi cumpere o maşină, 51% plănuiesc să cheltuiască până în 10.000 de euro, 35% între 10.000 - 20.000 de euro, iar 13% peste 20.000 de euro. Cei care aleg maşinile de tip hybrid plug-in sau 100% electrice menţionează ca motive principale nivelul mai mic de poluare în comparaţie cu un vehicul normal (49%), costul mai scăzut al alimentării (28%) şi existenţa programelor de sprijin guvernamental pentru achiziţionarea acestor tipuri de maşini (19%).

Pe de altă parte, printre motivele pentru care aceştia ezită să îşi cumpere maşini verzi se numără: infrastructura de încărcare subdezvoltată (31%), autonomia vehiculelor (20%) şi preţul mai mare comparativ cu o maşină clasică (16%).

ING a lansat recent un credit “verde” de nevoi personale special conceput pentru cei ce iau in considerare achiziţia unui vehicul full electric sau tip hybrid plug-in, cu o dobândă mai mică cu aproape două puncte procentuale faţă de creditul de nevoi personale standard. Acesta este acordat în orice ING Office, pe baza unui singur document (factura/proforma/contract/bon de comandă) emis de dealer-ul auto, nefiind nevoie de plata unui avans pentru acordarea lui. Pentru a-l obţine nu se impune încheierea unei asigurări CASCO şi, spre deosebire de leasing-ul auto, nu există valoare reziduală.