Bănci și Asigurări

Interamerican, afaceri de 12 mil. euro in primul semestru

09.09.2008, 23:41 15

Interamerican, companie de asigurari a grupului olandez Eureko, a incheiat primul semestru cu afaceri de 44,3 milioane de lei (12,1 milioane de euro), cu 21% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.
Primele brute subscrise din asigurari generale au inregistrat un avans de 28%, pana la 25,9 milioane de lei (7,1 milioane de euro), iar cele din asigurari de viata au urcat cu 12%, pana la 18,4 milioane de lei (5 milioane de euro). Potrivit companiei, segmentul cu cea mai mare crestere a fost cel al asigurarilor de sanatate, unde afacerile au urcat cu 43%, ajungand la aproape 5,2 milioane de lei (1,4 milioane de euro) la sfarsitul lunii iunie.
"Rezultatele financiare interimare ale companiei confirma strategia grupului Eureko de a continua investitiile in companiile aflate pe piete cu potential imens de dezvoltare, asa cum este si grupul Interamerican in Romania. Vom continua sa acceleram dezvoltarea segmentelor de sanatate si viata pentru a ne consolida pozitiile detinute in piata pe aceste segmente", a declarat Frans van der Ent, directorul general al Interamerican Asigurari si membru in consiliul de administratie al Interamerican Pensii.
Pe piata pensiilor obligatorii (pilonul II), Interamerican este al saselea jucator, cu peste 274.000 de participanti. Compania intentioneaza sa intre si pe piata pensiilor facultative (pilonul III) si asteapta in prezent aprobarile necesare pentru a lansa doua fonduri.
In asigurari, Interamerican este o companie de talie medie. Piata asigurarilor a ajuns in primul semestru la 4,42 de miliarde de lei (1,2 miliarde de euro), cresterea fata de aceeasi perioada a anului trecut fiind de 22%, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Pe partea de asigurari generale, primele brute subscrise au fost de 3,57 de miliarde de lei (973,4 milioane de euro), acest segment avand o pondere de 80,8% in totalul pietei. Cresterea asigurarilor generale comparativ cu primul semestru al anului trecut este de 22%.
Cele mai mari companii din piata asigurarilor sunt Allianz-Tiriac (afaceri de 190,4 mil. euro in primul semestru), Omniasig (167,5 milioane de euro) si Asirom (109,5 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO