Bănci și Asigurări

Interimarii din fruntea ASF se mai bucură încă o săptămână de poziţii. Noua conducere a ASF ar urma să fie numită luni, 18 decembrie. Ieri a avut loc şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru declanşarea procedurilor pentru audierea conducerii ASF

ASF are în total nouă membri în cadrul conducerii, cu salarii care încep de la peste 6.000 de euro lunar în cazul membrilor neexecutivi ajungând la peste 12.000 de euro lunar în cazul preşedintelui ASF.

ASF are în total nouă membri în cadrul conducerii, cu salarii care încep de la peste 6.000 de euro lunar în cazul membrilor neexecutivi ajungând la peste 12.000 de euro lunar în cazul preşedintelui ASF.

Autor: Mircea Nica

12.12.2023, 00:05 316

♦ După aproximativ trei săptămâni în care liderii aflaţi la conducerea ASF au rămas fără mandate, continuându-şi activitatea ca interimari, multe nume au fost vehiculate pentru preluarea funcţiilor de conducere din cadrul ASF, dar până acum nimeni nu ştia dacă numirea noii conduceri va mai avea loc anul acesta ♦ Pentru poziţia de preşedinte al ASF ar fi favorit acum Alexandru Petrescu, actual preşedinte al ANRM, fost şef al Poştei Române.

Noua conducere a ASF ar urma să fie numită luni, 18 decembrie, după ce anterior toate indiciile păreau că duc procesul de numire spre luna februarie a anului viitor. Conform informaţiilor publicate pe site-ul Senatului, şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor a avut loc la ieri, la ora 15:45. ZF a anunţat încă de vineri, săptămâna trecută, că procesul de numire a conducerii ASF va începe luni sau marţi, 11-12 decembrie, potrivit unor surse.

În ceea ce priveşte opţiunile vehiculate pentru cele patru poziţii cheie din cadrul ASF, respectiv funcţia de preşedinte şi cele trei poziţii de vicepreşedinte la sectoarele supravegheate de ASF - piaţa de capital, pensii private şi asigurări, au apărut câteva modificări, dar pe zona asigurărilor lucrurile încă sunt neclare.

Până de curând, opţiunea numărul unu pentru a prelua funcţia de preşedinte al ASF se vehicula că ar fi Liviu Voinea. Deşi această opţiunea părea una sigură, pe măsură ce timpul a trecut, opţiunea a doua, respectiv Alexandru Petrescu, actual preşedinte al ANRM, fost şef al Poştei Române, a trecut în fruntea preferinţelor şi ar fi deja stabilită, conform unor surse din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO