Bănci și Asigurări

Surse: Conducerea ASF se numeşte luni sau marţi. Alexandru Petrescu, opţiunea a doua vehiculată, devine cea stabilită pentru funcţia de preşedinte al ASF.

Pe zona de asigurări lucrurile încă sunt neclare, dar la piaţa de capital Gabriela Horga rămâne opţiunea de vicepreşedinte, în timp ce Dan Armeanu cel mai probabil are locul asigurat ca vicepreşedinte pe zona pensiilor private

► Alexandru Petrescu, varianta principală acum pentru funcţia de preşedinte al ASF, este în prezent preşedinte al ANRM şi fost şef al Poştei Române.

►Conform CV-ului, el are studii universitare de licenţă în administrarea afacerilor, la Universitatea South Wales din Marea Britanie. La începuturile carierei a fost director în Chequepoint din Londra, Marea Britanie, pe zona financiar bancară, ajungând apoi pe funcţii de conducere în CashPlus Bank şi Raphaels Bank din Londra, Marea Britanie.

► Deşi interacţiunea sa cu domeniul financiar pare întărită de poziţiile din aceste bănci din Marea Britanie, acestea nu sunt bănci cunoscute, ceea ce ridică anumite semne de întrebare. Totodată, CV-ul său nu include studii specializate sau funcţii concrete care ar putea să fi determinat o anumită specializare pentru pieţele supravegheate de ASF, pe care le va avea în subordine dacă va fi într-adevăr numit ca preşedinte al ASF.

► Alexandru Petrescu, varianta principală acum pentru funcţia de preşedinte al ASF, este în prezent preşedinte al ANRM şi fost şef al Poştei Române. ►Conform CV-ului, el are studii universitare de licenţă în administrarea afacerilor, la Universitatea South Wales din Marea Britanie. La începuturile carierei a fost director în Chequepoint din Londra, Marea Britanie, pe zona financiar bancară, ajungând apoi pe funcţii de conducere în CashPlus Bank şi Raphaels Bank din Londra, Marea Britanie. ► Deşi interacţiunea sa cu domeniul financiar pare întărită de poziţiile din aceste bănci din Marea Britanie, acestea nu sunt bănci cunoscute, ceea ce ridică anumite semne de întrebare. Totodată, CV-ul său nu include studii specializate sau funcţii concrete care ar putea să fi determinat o anumită specializare pentru pieţele supravegheate de ASF, pe care le va avea în subordine dacă va fi într-adevăr numit ca preşedinte al ASF.

Autor: Mircea Nica

08.12.2023, 00:06 2239

Săptămână trecută numirea conducerii ASF părea că va fi lăsată pe anul viitor, în timp ce Liviu Voinea era prima opţiune ca preşedinte, Gabriela Horga era nominalizarea pentru funcţia de vicepreşedinte pe zona pieţei de capital, Dan Armeanu vicepreşedinte pe zona pensiilor private, iar pe asigurări lucrurile nu erau clare, dar Anca Dragu ar fi numele vehiculat pentru funcţia de vicepreşedinte pe acest sector.

Conducerea ASF ar putea să aibă parte de numirile mult aşteptate luni sau marţi, respectiv 11 decembrie sau 12 decembrie, conform unor surse ZF, după ce şansele ca actuala conducere interimară de aproximativ 3 săptămâni să se schimbe părea nerealizabilă anul acesta.

Surse din piaţă au spus pentru ZF că lucrurile au evoluat în ceea ce priveşte numirea unei noi conduceri a ASF, având în vedere că actuala conducere încă se bucură de funcţii interimare, iar din posibilitatea de a se concretiza ceva abia anul viitor, numirile în cadrul ASF ar fi stabilite pentru luni sau marţi, 11-12 decembrie, urmând ca subiectul numirilor să apară şi pe masa lui Marcel Ciolacu, premierul României.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO