Bănci și Asigurări

Isărescu îi cheamă pe bancheri la discuţii. Participă şi ministrul Finanţelor

Isărescu îi cheamă pe bancheri la discuţii. Participă şi ministrul Finanţelor
19.07.2010, 16:02 29

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu i-a invitat în această seară labanca centrală pe mai mulţi şefi de bănci importante de pe piaţă,la întâlnire urmând să participe şi ministrul finanţelor, SebastianVlădescu. Potrivit unor surse bancare, invitaţiile nu au fosttransmise prin intermediul Asociaţiei Române a Băncilor, ca încazul întâlnirilor trimestriale pe care guvernatorul le are cupreşedinţii de bănci, ci direct bancherilor.

Isărescu ar urma să le prezinte invitaţilor perspectiva BNRasupra contextului macroeconomic creat după majorarea TVA la 24%.Inevitabil, o asemenea discuţie ajunge şi la situaţia de pe piaţamonetară: Finanţele nu reuşesc să atragă fondurile necesare nicimăcar la dobânzi de 7%, deşi ratele interbancare pe termen scurtsunt la 2-3%, iar BNR tocmai a atras depozite de 1 mld. lei ladobânda-cheie de 6,25%.

Ministerul Finanţelor ar putea recurge la un alt aranjamentspecial de finanţare de la bănci, similar celui de anul trecut. Pede altă parte, situaţia de pe piaţa valutară ar putea fi tensionatăîn perioada următoare de efectele turbulenţelor din Ungaria, caretocmai a sistat negocierile cu FMI şi Comisia Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO