Bănci și Asigurări

Jean Andronie a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Băncii Feroviara

Jean Andronie a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Băncii Feroviara

Autor: Razvan Voican

07.01.2011, 10:22 3971

Jean Andronie nu mai ocupă funcţia de vicepreşedinte executiv alBăncii Feroviara, controlată de omul de afaceri Valer Blidar, dupăcum a confirmat oficial instituţia de credit. Informaţia privinddemisia lui Andronie începuse să circule pe piaţă de la sfârşitullunii decembrie. El a părasit banca după numai câteva luni de lapreluarea funcţiei, surse bancare invocând drept explicaţie o seriede neînţelegeri cu preşedintele băncii Petre Tulin, care cumuleazăpoziţiile de director general (preşedinte executiv) şi depreşedinte al Consiliului de Administraţie.

Andronie fusese adus la Banca Feroviara în toamna anului trecutpentru consolidarea afacerilor tinerei bănci pe piaţa de corporatebanking, având în vedere experienţa îndelungată pe care bancherul ocâştigase la BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, unde fuseseaproape cinci ani vicepreşedinte executiv pe corporate banking. Ela făcut parte din echipa de top management condusă de NicolaeDănilă, dar a fost păstrat în funcţie de austriecii de la Ersteîncă un an după plecarea lui Danilă din BCR, fiind cel mai longevivtop executive din formula de dinaintea privatizării, până lasfârşitul lui 2008.

După plecarea lui Andronie, Banca Feroviara rămâne cu doiexecutivi: Petre Tulin, director general (şi preşedinte al CA), şiEmilian Antonescu, director general adjunct (şi membru al CA).Înainte de a veni în bancă Antonescu a fost director adjunct alDirecţiei Reglementare şi Autorizare din BNR, funcţie care încăeste vacantă.

Tulin şi Antonescu au mai lucrat împreună şi la BNR, unde Tulina condus mai mulţi ani Direcţia Reglementare şi Autorizare, iarAntonescu a fost şi director al Direcţiei Supraveghere, iar apoiconsilier al guvernatorului pe probleme de supraveghere şireglementare.

Din Consiliul de Administraţie al Băncii Feroviara face parte şiprofesorul universitar doctor Nicolae Dardac, fost membru înConsiliul de Administraţie al BNR.

Banca Feroviara a primit autorizaţia de funcţionare de la BNR înaugust 2009.

Potrivit unor surse bancare, în toamna anului trecut, odată cuAndronie fuseseră contactaţi mai mulţi bancheri de pe piaţă pentruocuparea celei de-a doua funcţii de director general adjunct.Rămâne de văzut care va fi noua opţiune pentru acest post.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO