Bănci și Asigurări

KD Life si-a propus venituri de 2,4 mil. euro din asigurari

15.02.2007, 14:40 9

Compania de asigurare KD Life, membra a grupului financiar sloven KD, estimeaza pentru acest an un nivel al primelor brute subscrise in valoare de 2,4 milioane de euro, in conditiile in care anul trecut a investit 17,32 milioane de lei (4,9 mil. euro) pentru operatiunile in Romania.
"Planurile noastre pentru acest an sunt extinderea retelei teritoriale cu trei unitati pentru a ajunge la 11, cresterea numarului de angajati la 70 si deschiderea a trei puncte financiare. In plus, am inceput sa discutam si cu brokeri de asigurare pentru incheierea unor parteneriate, dar intentionam sa ne concentram pe forta proprie de vanzari", a declarat pentru ZF Ian Harrocks, directorul executiv al KD Life Asigurari. Compania a inceput sa activeze pe piata de la mijlocul anului trecut, dupa ce pe 30 mai 2006 a primit autorizatia din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
KD Life Asigurari a subscris anul trecut prime brute in valoare de aproape 2 mil. lei (0,6 mil. euro) din polite unit-linked (asigurari de viata cu componenta investitionala), asigurari de viata traditionale si asigurari de viata la termen.
Politele unit-linked reprezinta 93% din portofoliul asiguratorului, unitatile fiind plasate in fondul KD Maximus in lei. KD Life Romania este prima companie de asigurare a grupului KD deschisa in afara Sloveniei, grupul intentionand sa deschida alte companii in Bulgaria, Ucraina si Serbia.
"Am decis sa intram pe piata deoarece politele unit-linked vor fi cele care vor aduce cele mai mari castiguri clientilor fata de asigurarile traditionale. Dar daca nu eram o companie de investitii, atunci nu am fi luat decizia de a intra pe asigurari de viata unit-linked", a spus Harrocks. El estimeaza ca societatea va trece pe profit in urmatorii trei ani, deoarece companiile de asigurari de viata au nevoie de cel putin patru ani pentru a deveni profitabile.
KD si-a propus ca in acest an sa atinga o cota de 1,5-2% din piata asigurarilor de viata unit-linked, obiectivul pe termen lung al companiei fiind o cota de piata de 10%.
Desi nu si-a anuntat intentia de a intra pe pensii private, KD Life studiaza aceasta posibilitate.
"Suntem interesati de pensii private, problema este ca toata lumea crede ca pilonul II (n.r. - pensii private obligatorii) este cel mai important in timp ce ar trebui sa se concentreze pe pilonul III (n.r. - pensii private facultative). Vom lua o decizie oficiala in acest sens dupa ce se va concretiza situatia cu pilonul II din punct de vedere legislativ", a afirmat Harrocks. El a specificat ca in cazul in care s-ar infiinta o companie pentru administrarea de pensii private, actionarul majoritar ar fi KD Slovenia.
KD Life are un capital social de 17,32 milioane de lei, actionarii companiei fiind: KD Holding (95,12%), Slovenica Zivljenje (4,88%), iar cu o participatie mai mica - Adriatic Slovenica, Alta Media si Svet Zavarovanj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO