Bănci și Asigurări

Marian Mîrzac, arestat în dosarul Carpatica Asig, şi-a dat demisia din consiliul ASF

Marian Mîrzac. Desen de Romeo Răileanu

Marian Mîrzac. Desen de Romeo Răileanu

Autor: Ciprian Botea

12.02.2014, 21:26 327

Marian Mîrzac, acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi trafic de influenţă în dosarul Carpatica Asig, a demisionat din funcţia de membru neexecutiv al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Demisia lui Mîrzac, care se află în arest prevenit pentru 29 de zile, a fost transmisă ieri instituţiei prin intermediul avocatului său. Mîrzac ocupa această funcţie din primăvara anului trecut după ce antrerior a fost director general al Carpatica Asig. Parlamentul trebuie să valideze în acest moment un nou membru al consiliului ASF.

„Vacantarea poziţiei deţinută de Marian Mîrzac până la numirea unui nou membru nu împiedică în vreun fel procesul decizional al ASF“, au declarat reprezentanţii instituţiei. Consiliul ASF este compus din 9 membri, dintre care un preşedinte, un prim-vicepreşedinte, trei vicepreşedinţi care se ocupă de supravegherea pieţelor de asigurări, capital şi pensii private şi patru membri neexecutivi.

ASF sesizase Parlamentul cu privire la situaţia lui Mîrzac de la sfârşitul lunii ianuarie. Mîrzac a fost arestat preventiv împreună cu omul de afaceri Ilie Carabulea, proprietarul Carpatica Asig, într-un dosar privind influenţarea concluziilor unui control realizat de ASF la Carpatica. Radu Mustăţea, membru în consiliul de administraţie al Carpatica, este cercetat în stare de libertate. Mai mulţi funcţionari ai ASF sunt urmăriţi penal în acest dosar, iar instituţia a început o cercetare prealabilă în cazul acestora.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO