Bănci și Asigurări

Olandezii de la Aegon intra iar in cursa pentru Asiban

05.03.2008, 17:31 17

Grupul olandez Aegon este din nou interesat de achizitia Asiban si desfasoara acum un proces de due-dilligence, dupa ce la inceputul lunii trecute s-a retras din cursa pentru preluarea asiguratorului, potrivit unor surse din piata.
Aegon completeaza astfel lista celor care ar putea depune oferte angajante pentru achizitia a 100% din Asiban, lista pe care se mai afla grupurile AXA, Groupama, Generali, Uniqa, Fondiaria sau Eureko. Data depunerii ofertelor angajante, stabilita initial la 6 martie, a fost amanata cu circa o saptamana.
Actionarii Asiban, una dintre cele mai mari companii de pe piata locala, sunt BCR, BRD-SocGen, Banca Transilvania si CEC, fiecare cu o participatie de 25%. Bancile sunt consiliate in procesul de vanzare de banca europeana de investitii Rothschild si de casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii. Asiban nu a publicat inca rezultatele financiare pentru 2007. In primele noua luni ale anului trecut, compania a inregistrat prime brute subscrise de 445 mil. lei, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada din 2006. Profitul brut al Asiban in primele trei trimestre a fost de 6,9 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO