Bănci și Asigurări

OTP a încheiat preluarea Millennium după ce a primit şi avizul BNR

OTP a încheiat preluarea Millennium după ce a primit...

Autor: Ciprian Botea

08.01.2015, 13:22 984

OTP Bank, subsidiara locală a grupului maghiar cu acelaşi nume, a finalizat preluarea Millennium Bank, după ce tranzacţia semnată în vara anului trecut a primit toate autorizările necesare (în principal din partea BNR şi a Consiliului Concurenţei). Ungurii au plătit 39 mil. euro pentru achiziţia Millennium.

Odată cu preluarea băncii locale a portughezilor de la Millennium, OTP Bank a ajuns la o cotă de piaţă de circa 2% din activele sistemului bancar şi urcă pe locul 13 în piaţă. “Achiziţia Millennium ne apropie de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, acela de a ne clasa printre primele zece bănci din România”, a declarat Laszlo Diosi, directorul general al OTP Bank.

Maghiarii au preluat o bancă cu 80.000 de clienţi şi 58 de sucursale şi agenţii, pe care urmează să o integreze în structura OTP în următorul an. Noua bancă ajunge la circa 400.000 de clienţi şi active de peste 1,5 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO