Bănci și Asigurări

Pe piata cardurilor mai intra un jucator: BRS

15.05.2001, 00:00 15



Pe piata cardurilor, aflata inca la inceput de drum, incepand de luna viitoare va intra un nou jucator. Desi cultura in domeniu este inca destul de slaba, multi preferand sa simta banul, dupa cum spunea un bancher, o parte din bancile care au mai tatonat terenul au decis ca in acest an sa-si incerce puterile.

Banca Romana de Scont (BRS) va lansa incepand cu luna iulie doua tipuri de carduri, sub licenta Europay/EurocardMastercard, acest proiect facand parte din strategia de dezvoltare a bancii pentru acest an. Unul va fi cardul de debit Maestro, care se va adresa persoanelor fizice (inclusiv plata salariilor prin card) si un business-card Mastercard dedicat oamenilor de afaceri.

Cardurile vor fi emise in lei dar vor avea utilizare internationala. De asemenea, va exista posibilitatea efectuarii de platii a facturilor (telefoane mobile, telefoane fixe, etc.) direct de la ATM-urile bancii

Pentru a implementa cardurile, Banca Romana de Scont a apelat la Provus Service Provider, companie care va oferi toata infrastructura tehnica (soft, ATM-uri, POS-uri, comunicatii, call center), banca ocupandu-se numai de gestionarea conturilor de carduri, alimentarea ATM-urilor cu numerar, relatiile cu clientii.

"Ideea de a externaliza prin intermediul unui furnizor de servicii este foarte la moda in tarile dezvoltate din punct de vedere al sistemelor de plati, investitia pentru a crea un astfel de sistem in interiorul bancii fiind deosebit de costisitoare si nu face parte din activitatea bancara propriu-zisa", a declarat pentru Ziarul Financiar, Radu Popescu, project manager carduri in BRS.

El a adaugat ca prin acest contract, premiera in sistemul bancar romanesc, se deschide posibilitatea bancilor mici sa intre pe piata cardurilor, la costuri mult mai scazute decat prin investitie directa, rezultatul fiind dezvoltarea acestei piete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO