Bănci și Asigurări

Profitul BRD, a doua mare bancă din România, a scăzut în primul semestru la 282 mil. lei

 Profitul BRD a scăzut în primul semestru la 282 milioane lei

Autor: Emil Popescu - Mediafax

01.08.2011, 09:40 1076

BRD-Groupe Societe Generale a avut în primulsemestru venituri nete bancare de 1,6 miliarde lei şi un profit netde 282 milioane lei, comparativ cu un câştig de 366,9 milioane leiîn aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Rezultatele (...) au fost influenţate de nivelul activităţiieconomice, precum şi de gradul relativ scăzut al cererii deservicii bancare. Se speră ca, în cursul semestrului al doilea,redresarea economică aşteptată să fie confirmată, aceasta depinzândşi de stabilitatea situaţiei economice în Europa. Primelesemne de revenire, cum ar fi îmbunătăţirea ratinguluiRomâniei de către una dintre agenţiile internaţionale de rating,confirmă potenţiala ameliorare a situaţiei economice în al doileasemestru din 2011", se arată într-un comunicat al băncii.


Profitul brut din exploatare s-a plasat la 914 milioane lei.


Volumul total al creditelor acordate clientelei afost de peste 33,3 miliarde lei. Creditele pentru persoane fiziceau ajuns la peste 16 miliarde lei, iar valoarea împrumuturiloracordate companiilor a fost de 17,3 miliarde lei, pe fondul uneiactivităţi scăzute de creditare în primul semestru.


Depozitele totalizau la jumătatea anului 29,85miliarde lei.


Indicatorii financiari au fost calculaţi în conformitate custandardele româneşti de contabilitate.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă din Româniadupă totalul activelor şi are cea de-a doua capitalizare bursierăla BVB. BRD face parte din grupul francez Société Générale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO