Bănci și Asigurări

Raiffeisen a ajuns la un milion de carduri active

09.08.2005, 19:05 12

Raiffeisen Bank a anuntat ca a depasit pragul de un milion de carduri active, detinand astfel o cota de piata de aproximativ 15%.

La sfarsitul lui iunie erau pe piata aproape 6,4 milioane de carduri, potrivit datelor Bancii Nationale.

Portofoliul de carduri al Raiffeisen inregistreaza o crestere lunara medie de 25.000 de mii de unitati, dintre care aproape o treime sunt carduri de credit. Banca opereaza in prezent o retea de 760 de automate bancare (ATM) si peste 5.300 de POS-uri, instalate la comercianti.

"Cardurile, in special cele de credit, sunt un pilon al strategiei de dezvoltare pe segmentul de retail. Estimam ca vom continua sa crestem in acelasi ritm la cardurile de debit, in timp ce vom accelera cresterea pe cardurile de credit. In acest sens, vom continua sa inovam - asa cum am facut atunci cand am lansat primul card de credit co-branded - si sa imbunatatim produsele pe care le avem deja - am exemplul recent al cardului de credit, unde am redus de la 10% la 5% suma minima care trebuie rambursata lunar", a explicat Razvan Munteanu, vicepresedintele pentru Retail Banking al Raiffeisen Bank.

Banca a inceput activitatea de emitere de carduri in anul 1996, iar primul card de credit a fost lansat in toamna anului 2003. La acel moment, Raiffeisen a inaugurat piata cardurilor de credit cu perioada de gratie. In prezent, cea mai mare parte a cardurilor de credit de pe piata ofera si o perioada de gratie, aceasta ajungand pana la 50 de zile, in cazul platilor facute la comercianti.

"Produsele noastre de carduri, atat de debit, cat si de credit, au avut o evolutie extraordinara in ultimii trei ani. Am pornit, in 2001, de la o baza de circa 70.000 de carduri active", a declarat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank.

La sfarsitul anului trecut, Raiffeisen a lansat primul card de credit co-branded, emis in colaborare cu reteaua de telefonie mobila Connex. Modelul a mai fost implementat intre timp si de alti jucatori, BRD-SocGen si Finansbank lansand carduri de credit in colaborare cu mari retele de magazine. Piata cardurilor cobrandate a fost deschisa de Banca Tiriac, care are in portofoliu un card de debit Maestro emis in colaborare cu reteaua Metro. Emporiki Bank are de asemenea in portofoliu un card de debit emis in colaborare cu clubul Dinamo.

Raiffeisen este in prezent al treilea jucator din sistemul bancar romanesc, cu o cota de piata de 9,3% din punctul de vedere al activelor detinute la sfarsitul primului trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO