Bănci și Asigurări

SanPaolo IMI a raportat un castig de 5 mil. euro

16.11.2007, 19:38 10

Profitul brut al Sanpaolo IMI Bank Romania a fost de cinci milioane de euro pe primele noua luni ale anului, in crestere cu 11,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata in raportul financiar al bancii-mama Intesa Sanpaolo. Profitul operational a urcat in aceeasi perioada cu 40,2%, la 17,9 milioane euro, in timp ce costurile s-au majorat cu 42,8%, la 12,6 milioane de euro.
Sanpaolo IMI Bank Romania face parte dintr-o grupa de 10 subsidiare din regiune. Grupul Intesa Sanpaolo a fost creat la inceputul acestui an, dupa finalizarea preluarii Sanpaolo IMI de catre Banca Intesa. Noul grup are o capitalizare de piata de circa 68 mld. euro. In trimestrul al doilea al anului, Intesa Sanpaolo a preluat de la Ente Cassa di Risparmio di Firenze (ECRF) si participatia de control la divizia CRF, actionarul majoritar al C.R. Firenze Romania.
La nivel de grup, profitul brut al Intesa Sanpaolo a crescut, in primele noua luni, cu 14,8%, la 5,898 miliarde de euro, de la 5,137 de miliarde de euro in perioada similara a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO