Bănci și Asigurări

Sanpaolo IMI ar putea avea un cuvant de spus la West Bank

22.11.2001, 00:00 15



Sanpaolo IMI, cel de-al treilea grup bancar italian, ar putea sa detina indirect o cota importanta din banca aradeana West Bank, in urma unei tranzactii prin care Sanpaolo IMI ar prelua pachetul majoritar al Cardine Banca.

Cardine Banca, un grup financiar format din noua banci populare italiene, din diverse zone din Italia, a preluat la sfarsitul lunii mai un pachet de 75% din banca aradeana West Bank pentru care a platit 11,7 milioane de dolari.

In prezent, in Italia, conducerile celor doua grupuri bancare - Sanpaolo IMI si Cardine Banca - perfecteaza tranzactia prin care prima isi va majora participatia pe care o detine deja - de 10,82% - la Cardine Banca.

Sanpaolo tinteste ocuparea locului doi in sistemul bancar italian, dupa banca Intesa si inaintea UniCredito Italiano.

Grupul financiar Cardine Banca si-a luat in serios pozitia de actionar majoritar al bancii aradene si a anuntat ca doreste sa investeasca in extinderea bancii, astfel incat peste trei ani West Bank sa aiba 50 de sucursale sI sa administreze conturile a 100.000 de clienti.

Numarul clientilor se ridica in prezent la peste 23.000 de persoane, ponderea majoritara avand-o intreprinderile mici si mijlocii. Prima miscare anuntata a italienilor este o majorare de capital cu 10 milioane de dolari sI implementarea unui nou sistem informatic.

In ultima vreme bancile italiene au inceput sa priveasca cu alti ochi piata romaneasca si nume mari din sectorul bancar italian au decis sa vina sau sa-si consolideze afacerile demarate aici.

Cea mai noua miscare este cresterea participatiei UniCredito la Demribank Romania, de la 62,5 la 82,5%, intr-o tranzactie totala estimata la 5,3 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO