Bănci și Asigurări

Surse: BRD Finance, deţinut în proporţie de 49% de către BRD, ar urma să se desfiinţeze

Surse: BRD Finance, deţinut în proporţie de 49% de...

Autor: Mircea Nica

28.01.2022, 00:05 11834

BRD Finance, divizia de credite de consum a BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă din România după active, ar urma să se desfiinţeze, iar procesul va dura cel puţin 1 an şi până atunci se vor acorda în continuare cre­di­te, după cum se discută în pia­ţa financiară, potrivit unor surse.

În ceea ce priveşte clienţii societăţii, lucrurile nu sunt cla­re, dar având în vedere că BRD are 49% din acţiunile BRD Finance, portofoliul de cli­enţi este unul semnificativ. Potrivit surselor, sunt două scenarii care circulă în rândul investitorilor, unul este cel în care banca BRD va prelua toţi clienţii BRD Finance, iar cel de-al doilea scenariu este ca BRD Finance să existe în continuare o perioadă până când se închid încet toate creditele în derulare.

Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii BRD nu au oferit detalii la solicitarea ZF cu privire la situaţia BRD Finance.

La jumătatea anului 2020, reprezentanţii BRD susţineau pentru ZF că BRD Finance se afla într-un proces de restructurare, care implică transformarea modelului de business, prin externalizarea anumitor linii de business, aducând o îmbunătăţire a profitabilităţii şi mărirea volumului creditelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO