Unde sunt investiţii, sunt şi salarii. În cele mai puternice zece judeţe salariile sunt cu 20% mai mari faţă de media celor mai sărace zone

3 feb 2018 Autor: Dana Ciriperu

„Judeţele cu potenţial sunt şi cele care au o dotare a capitalului uman adecvat. Capitalul şi investiţiile private se duc acolo unde condiţiile de evoluţie economică sunt susţinute de infrastuctura materială şi mai ales umană.“

Salariul mediu net în cele mai puternice zece judeţe din România, cu excepţia Capitalei, era de 2.344 de lei în luna octombrie a anului trecut, aproa­pe de media pe economie (2.392 de lei) în timp ce cele mai slabe zece judeţe aveau un venit mediu net de 1.951 de lei în aceeaşi perioadă, arată datele de la INS.

În Capitală, salariul mediu net a trecut de 3.000 de lei, Bucureştiul fiind singura zonă din ţară unde acest prag a fost depăşit.

„Capitalul şi investiţiile private se duc acolo unde condiţiile de evoluţie economică sunt susţinute de infrastuc­tura materială şi mai ales umană. Este destul de uşor de văzut că judeţele cu potenţial sunt şi cele care au o dotare a capitalului uman adecvat. Nu trebuie să fie uimitoare coincidenţa cu exis­tenţa universităţilor şi a accesului la infor­maţii în judeţele de top cu gradul de dezvoltare al acestora“, a spus Octavian Jula, profesor la Facul­tatea de economie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.02.2018

 
Cuvinte cheie:
salarii
, investitii
, crestere
, mediere
, saracie
, capital
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide