Bănci și Asigurări

UniCredit Bank a accesat o facilitate de credit de 246 milioane de lei de la BERD, pe o perioadă de 3 ani, pentru a finanţa companii afectate de consecinţele economice ale conflictului din Ucraina şi IMM-uri

UniCredit Bank a accesat o facilitate de credit de 246...

Autor: Roxana Rosu

16.09.2022, 12:00 191

UniCredit Bank a accesat o facilitate de credit de 246 milioane de lei de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru a intensifica finanţarea companiilor afectate de consecinţele economice ale conflictului din Ucraina şi a întreprinderilor mici şi mijlocii.

Creditul are o perioadă de 3 ani.

“Ne-am asumat să continuăm să sprijinim economia reală şi să rămânem un partener de încredere pentru clienţii noştri. Mediul de afaceri din România, şi în particular acele sectoare de activitate care resimt direct consecinţele economice ale situaţiei din Ucraina, are nevoie de o susţinere rapidă şi pragmatică, prin instrumente adecvate contextului actual. Suntem pregătiţi să susţinem proiectele viabile, iar fondurile accesate acum de la BERD ne sporesc această capacitate de reacţie rapidă”, a spus Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank.

Fondurile vor putea fi direcţionate de exemplu spre  companii din Ucraina care şi-au relocat activitatea în România, companii româneşti cu puncte de lucru în Ucraina sau din domenii precum agricultură, producţie, energie electrică, gaze, construcţii, transport.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO