Bănci și Asigurări

ZF Bankers 2022. Antoaneta Curteanu, UniCredit Bank: Traversăm o perioadă în care băncile se mişcă mult mai agil decât în trecut. Există o reaşezare de dobânzi şi pe active, şi pe pasive

Antoaneta Curteanu: Creditul de consum probabil că va creşte în continuare în următoarele trimestre, dar într-un ritm mai domol.

Antoaneta Curteanu: Creditul de consum probabil că va creşte în continuare în următoarele trimestre, dar într-un ritm mai domol.

Autor: Cristina Bellu

25.08.2022, 17:45 197

Pentru stabilirea nivelului dobânzilor, UniCredit face o analiză aprofundată în piaţă, se uită la titlurile de stat ale României pe 10 ani, dar şi la structura internă a activelor şi pasivelor din bilanţul băncii.

Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte al UniCredit Bank România, instituţie controlată de grupul italian cu acelaşi nume, spune că perioada actuală se caracterizează printr-o temperare a cererii de creditare din partea populaţiei pe fondul scăderii puterii de cumpărare, al creşterii dobânzilor şi al lipsei de predictabilitate.

În acest context, băncile au început să se adapteze la noile coordonate, luând în calcul faptul că în momentul de faţă stabilitatea se corectează mult mai rapid, ceea ce antrenează modificări frecvente de dobânzi la credite şi depozite. „Este o perioadă în care noi, băncile, ne mişcăm mult mai agil decât în trecut, dar este o reaşezare de dobânzi şi pe active, şi pe pasive“, a spus Antoaneta Curteanu în cadrul evenimentului ZF Bankers 2022, care s-a desfăşurat în perioada 11-13 iulie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO