Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii decid azi dacă Fondul Proprietatea pleacă la Varşovia

Acţionarii decid azi dacă Fondul Proprietatea pleacă la Varşovia

Autor: Roxana Daniela Pricop

27.06.2012, 12:05 769

Acţionarii Fondului Proprietatea sunt convocaţi astăzi în Adunarea Generală a Acţionarilor pentru a aproba listarea secundară la Bursa de Valori din Varşovia, bugetul modificat şi consorţiul care va intermedia listarea.

Administratorul Franklin Templeton estimează că lis­ta­rea se­cundară va costa 10,7 milioane lei (2,4 mil. euro), jumătate din su­mă urmând să fieîncasată de consorţiul format din JP Morgan, UniCredit Group şi KBC Securities care va intermedia operaţiunea. Cei trei inter­me­diari vor încasa 5,4 milioane lei, iar cheltuielile pentru serviciile juridice sunt estimate la 2,2 milioane lei.

Metoda prin care va avea loc listarea este prin in­ter­me­diul unui "me­mo­ran­dum de lis­ta­re", do­cument care nu ne­ce­sită aprobarea vreunui orga­nism de reglementare. Dacă listarea ar fi avut loc prin ofertă de ac­ţiuni, toată documentaţia ar fi tre­buit să fie aprobată de Co­misia Naţională a Valorilor Mobiliare, auto­ri­tatea de reglemen­tare a pieţei de capital.

Deşi a găsit o soluţie prin care lis­ta­rea la Varşovia să fie posibilă fără ofer­tă şi fără a avea acordul CNVM, ad­ministratorul mai trebuie să rezolve o necunoscută. Este vorba despre co­nec­tarea dintre depozitarii centrali de pe cele două pieţei, operaţiune fără de care listarea este imposibilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO