Burse - Fonduri mutuale

Primul semnal la insolvenţa Hidro: Elliott vinde acţiuni FP

Primul semnal la insolvenţa Hidro: Elliott vinde acţiuni FP

Foto: Octav Ganea

Autor: Roxana Pricop

20.06.2012, 18:19 1710

Firma americană Manchester Securities, controlată de fondul american de hedging Elliott, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP), a vândut în şedinţa de marţi un pachet de 709.400 de acţiuni FP (0,005% din capital) în valoare de 334.300 lei (la un preţ de 0,4713 lei/titlu).

Fondul de hedging Elliott este cel mai mare acţionar al Fondului cu aproape 13% din acţiuni, participaţie pe care o deţine prin intermediul mai multor vehicule de investiţii. Aceasta este prima vânzare făcută de vehiculul controlat de Elliott care a fost raportată pe bursa de la Bucureşti. La începutul anului, fondul american a cumpărat pachete importante de acţiuni la FP.

Marţi, 19 iunie, acţiunile Fondului Proprietatea au scăzut cu 5,12% drept reacţie după ce administratorul Franklin Templeton a anunţat că intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica, compania la care FP este acţionar cu 20% din capital, va şterge 3,28 miliarde din activele FP.

Astăzi, cererea de intrare în insolvenţă a fost aprobată de Tribunalul Bucureşti, iar Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie, este oficial insolventă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO