Burse - Fonduri mutuale

Acţionarii SIF Banat-Crişana au aprobat distribuirea dividendului majorat, de 0,103 lei

Autor: Monica Juganaru - Mediafax

28.04.2011, 19:04 112

Acţionarii SIF Banat-Crişana (SIF1) au aprobat joi distribuireadividendului brut majorat, de 0,103 lei pe acţiune, astfel căsocietatea va aloca 56,5 milioane lei, reprezentând aproape 90% dinprofitul de anul trecut.

Societatea de investiţii financiare a raportat pentru anultrecut un profit net de 62,99 milioane lei (14,9 milioane de euro),cu 43,8% mai redus comparativ cu cel din 2009.

Acţionarii au validat administratorii provizorii aleşi înfebruarie, respectiv Ştefan Dumitru şi Ioan Marius Pantea.

Un număr de patru persoane s-au înscris în cursa pentru celedouă locuri din Consiliul de Administraţie, rămase vacante din lunaiulie a anului trecut, după demisiile preşedintelui CA al BănciiTransilvania, Horia Ciorcilă, şi a unui apropiat al acestuia,Claudiu Silaghi.

Astfel, pe lângă cei doi administratori provizorii, avizaţi deCNVM până la AGA, şi-au mai depus candidatura două persoane,respectiv Bogdan Emil Vânătoru şi Radu Claudiu Roşca, ambii fiindpropuşi de acţionari.

Dumitru a primit 56,8% din voturile acţionarilor prezenţi, iarPantea a fost aprobat cu 59,7% din voturi.

SIF Banat-Crişana a constituit două variante pentru bugetul devenituri şi cheltuieli pentru 2011, programul de activitate pentruacest an fiind construit în funcţie de dividendul ales deacţionari. Propunerea administratorilor era de 0,06 lei peacţiune.

Valoarea dividendului de 0,103 lei, propusă de unii acţionari, afost aprobată cu 63,6% din voturi.

Astfel, în condiţiile alocării unui dividend de 0,103 lei, firmade investiţii financiare ar urma să înregistreze un câştig net cu57% mai redus, de 26,9 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO