Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Chimcomplex, avans de 7% de la publicarea rezultatelor semestriale

Acţiunile Chimcomplex, avans de 7% de la publicarea...

Producătorul şi furnizorul de substanţe chimice Chimcomplex Borzeşti (CRC), cu două platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea, înregistrează o creştere de 7,1% a acţiunilor de pe 31 august încoace, adică de la raportarea rezultatelor aferente S1/2023. În acest interval, indicele de referinţă BET afişează un avans de 3,3%, conform datelor BVB. 

Evoluţia Chimcomplex vine după ce societatea cu 5,6 miliarde de lei capitalizare a anunţat un profit de 46,95 milioane de lei la finele lunii iunie, cu 67,7% sub rezultatul din S1/2022, şi afaceri de 790 de milioane de lei, minus 34,7%, în contextul în care veniturile din exploatare s-au diminuat cu 42,5%. 

Profitul operaţional a avut o marjă de 10%, erodată de funcţionarea la capacitate mai redusă în special cu secţiile mari consumatoare de electricitate şi gaze naturale, Chimcomplex corelând producţia cu trendul vânzărilor de pe piaţa de profil, spun reprezentanţii companiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO