Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Varta, un producător german de acumulatori miniaturali pentru căşti audio, au spart tavanul Bursei cu o creştere de 250%

Acţiunile Varta, un producător german de acumulatori...

Autor: Bogdan Cojocaru

29.10.2019, 00:00 166

Într-o mică zonă industrială a oraşului Ellwangen din sudul Germaniei, depozite abandonate îşi aşteaptă demolarea.

Însă la doar câteva clădiri distanţă îşi are sediul o afacere efervescentă care face furori pe bursa de acţiuni germană, scrie Bloomberg.

Acţiunile Varta, una dintre cele mai vechi şi binecunoscute companii din Germania, au ajuns să fie cele mai tranzacţionate.

Firma produce microbaterii intens căutate pentru gadgeturile destinate pieţei largi.

Acţiunile Varta au crescut cu 250% anul acesta, înregistrând astfel cea mai bună performanţă dintre indicii majori germani şi devenind una dintre cele mai bune lansări pe piaţa de acţiuni din ultimul deceniu.

Bateriile miniaturale, de capacitate mare, au făcut din Varta liderul global al acumulatorilor pentru aparate auditive, o piaţă în creştere rapidă mulţumită schimbărilor demografice.

De asemenea, tehnologia Varta este folosită pentru căştile audio fără fir, făcute populare de Apple ca AirPods.

Dimensiunile reduse ale bateriilor au atras atenţia producătorilor, care au pus firma pe lista de furnizori.

Boomul de comenzi înseamnă că operaţiunile de baterii pentru căşti ale Varta vor creşte de două ori mai repede decât piaţa anul acesta, a declarat un director al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24