Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania aduce luni obligaţiuni de 200 mil. euro la BVB. Maturitate pe 10 ani şi dobândă de 10,6% în euro

Banca Transilvania aduce luni obligaţiuni de 200 mil....

Autor: Liviu Popescu

17.07.2023, 00:07 7057

Bondurile au fost deja vândute către marii investitori, iar astăzi are loc listarea acestora l BT CP, broker.

Banca Transilvania (TLV), cel mai mare jucător din sistemul bancar românesc, listează pe 17 iulie o emisiune de obligaţiuni de 200 de milioane de euro pe zece ani la o dobândă formată dintr-o marjă fixă de 6,68% plus nivelul Euribor la şase luni (în prezent la 3,95%).

„O sumă egală cu 100% din veniturile nete obţinute din emi­siunea de obligaţiuni subordonate va fi utilizată de emitent exclusiv pentru finanţarea operaţiunilor sale de creditare în ceea ce priveşte creditele ipotecare în România de către subîmprumutaţii care înde­plinesc anumite criterii de eligibilitate, nu mai puţin de 90% din veniturile nete urmând a fi utilizate exclusiv pentru finanţarea opera­ţiunilor sale de creditare în ceea ce priveşte creditele ipotecare verzi care îndeplinesc anumite criterii de eligibilitate“, se arată în prospectul emisiunii de obligaţiuni publicat pe site-ul BVB. Au fost emise 2.000 de instrumente a 100.000 de euro fiecare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO