Burse - Fonduri mutuale

Banca Transilvania vrea să crească doar în România, fără a se extinde pe alte pieţe. Omer Tetik, CEO: Aici este un mediu provocator şi mai sunt multe de făcut

Banca Transilvania vrea să crească doar în România,...

Autor: Liviu Popescu

29.05.2023, 07:30 1162

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), cel mai mare jucător din sistemul bancar, vrea să se dezvolte doar în România, cu concentrare pe creştere organică, fără a lua în calcul extinderea în afara graniţelor. Iar asta pentru că, potrivit lui Omer Tetik, director general al băncii, încă mai sunt multe de făcut în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei bancare şi financiare de aici.

„Nu ne vom extinde prezenţa în afara României. Credem că în România mai sunt încă multe de făcut în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei bancare şi financiare. Este un mediu provocator. Aş spune că, dacă vor exista opţiuni, oportunităţi viabile din punct de vedere comercial, financiar, le vom analiza cu siguranţă“, spune Omer Tetik în telecon­ferinţa de după prezentarea rezultatelor trimestriale.

Banca Transilvania are o expunere externă scăzută, de doar 3% din totalul afacerilor, printr-o singură sucursală în Italia şi prin BT Leasing Moldova şi pachetul de acţiuni pe care îl deţine la VictoriaBank, a patra cea mai mare bancă din Republica Moldova.

La final de 2022 VictoriaBank avea active de 18,4 mil. lei moldoveneşti (4,8 mil. lei), cu 71 de sedii în 33 de localităţi şi aproape 300.000 de clienţi. Banca a încheiat 2022 cu un profit net de 641,8 mil. lei moldoveneşti (166 mil. lei), potrivit rapor­tului pe 2022 al băncii de la Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO