Burse - Fonduri mutuale

Bittnet, Life is Hard, Ascendia, companiile din IT de la Bursă: de la plus 64% la minus 32% randament în 2020

Bittnet, Life is Hard, Ascendia, companiile din IT de la...

Autor: Tibi Oprea

24.07.2020, 07:30 874

♦ Ianuarie a fost luna cu lichiditatea cea mai scăzută, iar în lunile mai, iunie şi iulie cei trei emitenţi au consemnat cele mai ridicate tranzacţii.

Sectorul companiilor din tehnolo­gie de la Bursa românească, repre­zentat în principal de Bittnet Systems, Ascendia şi Life is Hard, a oferit investitorilor în 2020 de la câştiguri de 64% la randamente negative de 32%, potrivit calculelor realizate de brokerii de la Tradeville şi Prime Transaction.

„Una peste alta, apreciez că prezenţa sectorului IT la BVB este încă la începuturile ei şi sper să vedem o dezvoltare deosebită a acestui sector. Vor fi, fără îndoială, suişuri şi coborâşuri, dar aşa cum vedem cu toţii inclusiv în aceste zile, IT-ul este o parte integrantă şi indispensabilă din vieţile noastre şi este normal ca ea să aibă un rol din ce în ce mai mare şi pe bursa din România“, spune Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al Tradeville, cel mai mare broker de retail de la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO