ZF 24

Premieră: o companie din IT iese din anticamera Bursei şi intră în liga mare. Bittnet Systems: Ţintim afaceri de 100 milioane de euro în următorii ani

Premieră: o companie din IT iese din anticamera Bursei şi intră în liga mare. Bittnet Systems: Ţintim afaceri de 100 milioane de euro în următorii ani

Deschiderea şedinţei de tranzacţionare. De la stânga la dreapta: Mihai Logofătu (cofondator, CEO al Bittnet), Cristian Logofătu (cofondator, membru CA al Bittnet), Radu Hanga (preşedinte CA al BVB), Adrian Tănase (director general al BVB).

Autor: Tibi Oprea

04.06.2020, 10:00 599

♦ Capitalizarea Bittnet a crescut de 23 de ori în cei cinci ani pe piaţa AeRO ♦ În această perioadă, Bittnet a derulat mai multe runde de finanţare, prin majorări de capital şi emisiuni de obligaţiuni, în valoare cumulată de circa 57 mil. lei ♦ În 2019, acţiunile Bittnet s-au plasat pe locul 17 în topul celor mai tranzacţionate acţiuni pe ambele pieţe ale BVB.

Acţiunile Bittnet Sys­tems (simbol bursier BNET), integrator local de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training în domeniul IT, au intrat miercuri la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de la Bucureşti, la cinci ani de la listarea pe piaţa AeRO, devenind astfel primul emitent din sectorul IT prezent pe piaţa principală a BVB.

„Obiectivul nostru pentru urmă­torii ani este unul ambiţios, ar putea spune unele persoane. Noi îl vedem realizabil pentru că vorbim de o industrie care doar în România a trecut de pragul de 6 miliarde de euro. (…) Cred că vom putea îndeplini acest obiectiv doar în România, dar cu siguranţă îl vom îndeplini mai repede dacă vom ieşi în anul ce urmează pe piaţa internaţională. Deci aşteptaţi-vă de la noi să vă prezentăm în anii ce urmează rapoarte care spun că businessul total a atins pragul de 100 de milioane (de euro - n.red.) şi de acolo o să vedem care va fi următoarea etapă“, a spus Mihai Logofătu, cofondator şi CEO al Grupului Bittnet, în cadrul evenimentului de debut al acţiunilor companiei pa piaţa reglementată a Bursei.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO