Burse - Fonduri mutuale

Brokerii lui Siminel Andrei încearcă să câştige lupta pe mobil cu o aplicaţie pentru Android

Autor: Andrei Chirileasa

07.02.2011, 23:37 64

Firma de brokeraj Tradeville (fosta Vanguard), controlată deSiminel Andrei prin intermediul unui vehicul de investiţii dinCipru, a lansat o aplicaţie pentru telefoanele mobile cu sistem deoperare Android, care oferă acces la platforma de tranzacţionareonline a firmei, Startrade 2.0, după ce anul trecut a lansat oaplicaţie similară pentru iPhone.

Tradeville încearcă astfel să-şi consolideze poziţia pe segmentultranzacţionării online, unde competiţia a crescut puternic înultimii ani pe măsură ce tot mai multe firme de brokeraj locale aulansat platforme de tranzacţionare prin internet care oferă accesla piaţa locală, dar şi la numeroase pieţe străine. Şi alţi brokerilocali, precum Intercapital Invest, au lansat în ultimul anvariante pentru mobil ale platformelor de tranzacţionare.

"Dezvoltarea aplicaţiei pentru telefoanele cu sistem de operareAndroid a fost un pas firesc având în vedere scopul declarat, de aoferi clienţilor noştri cele mai performante aplicaţii dedicatetranzacţionării la Bursă", a declarat Mihaela Biciu, directorgeneral al Tradeville.

Potrivit reprezentanţilor Tradeville, versiunile mobile aleplatformei de tranzacţionare sunt accesate de mai puţin de 10% dinnumărul clienţilor care utilizează varianta web, dar rata deutilizare creşte în perioade de vacanţă sau când au loc evenimenteimportante. Listarea Fondului Proprietatea a determinat creştereanumărului de accesări pe mobil cu 33%, mai arată firma de brokeraj.Tradeville a ocupat anul trecut locul 12 în topul tranzacţiilor cuacţiuni de pe Bursă, cu un rulaj de 333 mil. lei, iar în ianuarie acoborât pe locul 16, cu tranzacţii de 40,6 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO