Burse - Fonduri mutuale

​Bursa de la Bucureşti deschide uşor pe plus, în ton cu pieţele europene

​Bursa de la Bucureşti deschide uşor pe plus, în ton cu pieţele europene

Autor: Andrei Chirileasa

06.09.2011, 10:44 152

Indicele BET-XT, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide 25 de companii de pe bursa de la Bucureşti, a deschis şedinţa de tranzacţionare cu o creştere de 0,35%, după ce luni a pierdut peste 2,6%.

Evoluţia indicelui a fost influenţată pozitiv de creşterile acţiunilor SIF, care câştigau peste 1% în deschidere, după ce ieri au pierdut între 3% şi 4%. În schimb, acţiunile din indicele BET au deschis uşor în scădere, Fondul Proprietatea (FP) înregistrând o corecţie de 0,2%.

Piaţa locală caută încă o direcţie, în condiţiile în care bursele internaţionale sunt dominate în continuare de neîncredere. Pieţele asiatice au înregistrat scăderi astăzi, în timp ce principalele pieţe europene au deschis uşor pe plus, cu creşteri de până la 0,5%. Aceste reveniri firave nu pot însă nici pe departe să liniştească investitorii, după ce ieri indicii europeni s-au prăbuşit cu până la 5%.

Bursele aşteaptă şi deschiderea pieţei americane, care ieri a fost închisă pentru sărbătorirea zilei muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO