Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Hidroelectrica, maximele istorice la Banca Transilvania, Petrom şi emisiunile de titluri de stat Fidelis au activat investitorii la BVB: 85.000 de conturi active la final de 2023, dublu faţă de iunie

Bursă. Hidroelectrica, maximele istorice la Banca...

Autor: Liviu Popescu

03.04.2024, 07:21 4476

Numărul total de conturi era de 179.000 la decembrie 2023, ceea ce înseamnă că unu din două conturi figura cu tranzacţii încheiate în ultimele şase luni.

Listarea istorică a Hidroelectrica (H2O), prin care fluxuri semnificative de capital au venit către Bursa de Valori, alături de rezultatele financiare îmbună­tăţite ale unor companii precum Banca Transilvania, Petrom, care au săltat preţurile la maxime istorice, s-au reflectat puternic în numărul de conturi de tranzacţionare active.

Astfel, la finalul lui 2023, aproximativ 85.000 de conturi de tranzacţionare figurau în statisticile Autorităţii de Supraveghere Finan­ciară ca fiind active, adică înregistrau cel puţin o tranzacţie în ultimele şase luni (semestrul al doilea).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO