Burse - Fonduri mutuale

Ce a însemnat listarea Hidroelectrica pentru operatorul bursier: În doar trei luni, compania BVB a avut un profit net mai mare decât în oricare an din ultimii 15 ani

Ce a însemnat listarea Hidroelectrica pentru operatorul...

Profitul net al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei româneşti de capital şi acţionar majoritar la Contrapartea Centrală (CCP), a ajuns la 18,1 milioane de lei în al treilea trimestru din an, deci în intervalul iulie-septembrie, mai mare decât oricare dintre profiturile anuale înregistrate în perioada 2008-2022, arată o analiză realizată de Prime Transaction.

Intervalul menţionat a cuprins o parte din oferta publică iniţială desfăşurată de Hidroelectrica (H2O), una dintre cele mai mari IPO la nivel mondial de anul acesta. Oferta de listare s-a derulat între 23 şi 4 iulie 2023; Hidro a debutat la BVB pe 12 iulie.

„Veniturile consolidate din servicii au crescut cu 180,8% faţă de perioada similară a anului trecut, de la 12,05 milioane de lei în T3/2022 până la 33,85 milioane de lei în T3/2023, mai mult de jumătate din această creştere fiind generată de veniturile directe din oferta publică de acţiuni derulată de Hidroelectrica“, scriu analiştii casei de brokeraj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO