Burse - Fonduri mutuale

Creştere de 18% pentru acţiunile Uzuc, companie la care Ştefan Vuza are control majoritar, după ce a anunţat că vinde pentru 15 mil. lei o companie către Chimcomplex, la care tot Vuza este acţionar majoritar

Creştere de 18% pentru acţiunile Uzuc, companie la care...

Autor: Eduard Ivanovici

30.05.2022, 00:03 306

Cu 18% s-au apreciat vineri la Bursa de la Bucureşti acţiunile producătorului de utilaje Uzuc Ploieşti (UZUC), pe tranzacţii însă de doar 40.000 de lei, după ce cu o zi înainte compania controlată indirect de antreprenorul Ştefan Vuza (84% prin A1 Impex) a anunţat că va vinde o companie către Chimcomplex, la care tot Vuza este acţionar majoritar (85% prin CRC Alchemy).

Tranzacţia se ridica la 15 mil. lei şi vizează achiziţia controlului majoritar al Sistemplast Râmnicu Vâlcea. Sistemplast, companie localizată pe platforma Oltchim, este specializată în furnizarea de soluţii integrate de mecanică, proiectare, construcţie, verificare şi monitorizare lucrări industriale.

În 2020, Sistemplast a avut afaceri de 19 milioane de lei, plus 41% faţă de anul precedent, şi un profit net de 600.000 de lei, în creştere cu 307%, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Datele pe 2021 nu sunt încă publice. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO