Burse - Fonduri mutuale

Creteanu si-a redus cu 29% castigul la Comnord

03.09.2008, 19:27 20

Compania de constructii Comnord Bucuresti (COSC), controlata de omul de afaceri Sorin Creteanu, a raportat pe primul semestru din acest an un profit net de 9,9 mil. lei (2,7 mil. euro), in scadere cu 29% fata de perioada ianuarie-iulie a anului precedent, cand castigul firmei s-a ridicat la 13,9 mil. lei (4,2 mil. euro).
Scaderea profitului a venit pe fondul afacerilor mai mici, care s-au redus in aceeasi perioada cu 27%, pana la 95,3 mil. lei (aproape 26 mil. euro).
Activitatea companiei de constructii a fost afectata in prima jumatate a anului de decalarea unor contracte cu aproximativ 3 luni de zile fata de termenul stabilit initial, respectiv cu Romexpo, in valoare de 36 mil. euro, si Prefabricate Vest, contract ce se ridica la 7,5 mil. euro, se arata in raportul societatii.
Din aceasta cauza, afacerile Comnord s-au redus in trimestrul al doilea aproape la jumatate comparativ cu perioada similara din 2007, pana la 42,6 mil. lei (11,7 mil. euro), iar profitul net a scazut cu 79,1%, la 1,8 mil. lei (0,5 mil. euro).
Indicatorii financiari ai companiei au mai fost afectati si de intarzierile cu care dezvoltatorii imobiliari au obtinut autorizatiile pentru constructii, respectiv o alta cauza fiind criza financiara internationala care a avut un impact direct asupra accesului dezvoltatorilor la finantari, mai spun reprezentantii societatii.
Lipsa fortei de munca a afectat piata de constructii atat anul trecut cat si in prima jumatate a acestui an, din aceasta cauza Comnord fiind nevoita sa apeleze la subcontractori de forta de munca.
Cu toate acestea, desi numarul de salariati permanenti ai societatii s-a redus cu 77, la 159 de persoane, cheltuielile cu forta de munca a urcat cu 44% in aceeasi perioada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO