Burse - Fonduri mutuale

E oficial: Ruşii de la Renaissance selectaţi să intermedieze cea mai mare ofertă din istoria Bursei

Autor: Andrei Chirileasa

05.04.2011, 10:51 43

Comisia de selecţie a intermediarului ofertei secundare princare statul va vinde 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP) adeclarat câştigător consorţiul format din Renaissance Capital, BTSecurities, Romcapital şi EFG Securities, cu care va începenegocieri pentru încheierea contractului.

"Oferta care a întrunit cel mai mare punctaj total şi care afost declarată ofertă câştigătoare este oferta sindicatului deintermediere constituit din Renaissance Capital Limited; EFGEurobank Securities; BT Securities; Romcapital, care a fostdeclarat ofertant selectat. Oferta câştigatoare a întrunit 92,5puncte (dintr-un total de 100 posibile). Oferta financiară depusăde ofertantul selectat reprezintă 0,325% din suma totală rezultatădin valoarea acţiunilor în cadrul ofertei publice secundare", auarătat reprezentanţii Ministerului Economiei.

Ei au precizat că "acţiunea a fost finalizată cu succes, avândîn vedere că, la o valoare estimată a tranzacţiei de peste 500milioane de euro, comisionul de succes este de aproximativ 1,6milioane de euro, cu mult sub estimările pieţei, situate undeva la4-5 milioane de euro".

Conform mai multor surse prezente la licitaţie, consorţiulcondus de Renaissance Capital a avut cel mai mare punctaj fiindurmat, la mare distanţă, de asocierea Goldman Sachs - UniCredit CAIB Securities, cu 68,6 puncte. Pe poziţia a treia s-a plasatconsorţiul Nomura - Alpha, cu 67,7 puncte. Consorţiul Raiffeisen -Morgan Stanley, considerat principalul favorit al procesului deselecţie, a obţinut abia al patrulea punctaj, iar pe locul cincis-au clasat ING şi UBS.

Consorţiile formate din BCR-JP Morgan şi BRD-Citibank au fostdescalificate pe parcursul procesului de selecţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO