Burse - Fonduri mutuale

Fondul Proprietatea, momeala iFond

22.07.2010, 23:47 24

Intercapital Investment Management, divizia de administrare aIntercapital, va lista în premieră pe Bursă un fond închis deinvestiţii, denumit iFond Financial România, ale cărui active vorfi constituite în primă fază în proporţie de 50% din acţiuni aleFondului Proprietatea, iar restul în acţiuni din sectorulfinanciar.

Listarea Fondului este evenimentul cel mai aşteptat în ultimiiani pe piaţa de capital din România, iar cei care vor dori săspeculeze acest moment o vor putea face prin intermediul iFond.

"Este posibil ca în 6-9 luni de zile să asistăm la o succesiunede evenimente favorabile Fondului Proprietatea şi anume: instalareaoficială a lui Templeton la conducerea fondului, distribuirea dedividende şi poate cel mai aşteptat eveniment este listareafondului la Bursă, toate cu impact pozitiv asupra acţiunilorFondului", spune Adrian Lupşan, directorul general adjunct alIntercapital Invest.

Noua ofertă publică se va derula în perioada 22 iulie - 11august şi are o valoare de 2 mil. lei, dar aceasta poate fi extinsăpână la 8 mil. lei (1,9 mil. euro) dacă va exista cerere din parteainvestitorilor. Unităţile de fond ale iFond vor putea fitranzacţionate pe Bursă în circa două luni şi jumătate de laînchiderea ofertei, în timp ce oferta pentru listarea FonduluiProprietatea este puţin probabil să se realizeze anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO