Burse - Fonduri mutuale

În ce marjă vor evolua acţiunile Digi în prima zi de tranzacţionare la bursă? Preţul ar putea închide la peste 40 de lei, dar va exista o presiune uriaşă

În ce marjă vor evolua acţiunile Digi în prima zi de...

Autor: Liviu Popescu

16.05.2017, 00:08 2276
♦ Discountul de 7%, mult mai mare decât la precedentele două IPO-uri Electrica şi Romgaz, dar şi interesul crescut (cererea a depăşit oferta de 27 de ori) ar putea determina o presiune uriaşă ♦ Investitorii care au fost nemulţumiţi de câte acţiuni au primit în urma ofertei vor încerca să cumpere ♦ „Ne putem aştepta fie la o creştere a preţului, fie la o stagnare în primele zile, dar nu la scădere“ ♦ În perioada postlistare, presiunea s-ar putea disipa, iar preţul ar putea creşte, spun analiştii ♦ Digi ar putea fi în top cinci cei mai tranzacţionaţi emitenţi.
 
Acţiunile DIGI ar putea creşte astăzi în prima zi de tranzacţionare cu „câteva pro­cen­te“ peste preţul de ofertă de 40 de lei şi ar putea închide peste acest nivel, chiar dacă este posibil ca în cursul zilei să cunoască fluctuaţii mari şi să coboare sub acest prag, ceea ce va conduce la volatilitate, consideră patru analişti chestionaţi de ZF.
 
Ei spun că va exista presiune pe piaţă mai mare decât în cazul celor­lalte oferte de vânzare de acţiuni, având în vedere discountul mult mai ridicat, dar şi interesul crescut pentru ac­ţiuni Digi. Spre comparaţie, în cazul Rom­gaz, companie listată în 2013, a existat de asemenea un grad ridicat de suprasubscriere, iar preţul a crescut cu peste 10% în prima zi de listare faţă de preţul din ofertă.
 
„Dacă ne uităm în urmă, la ulti­mele două listări de anvergură mai mare, cele ale Electrica şi Medlife, în pri­mele câteva zile a existat o presiune asupra preţului, dată în principal de inves­titorii care au cumpărat acţiuni cu dis­count, iar apoi le-au vândut rapid în piaţă pentru a-şi marca profitul. La Digi, discountul este chiar mai mare decât la cele două, aşa că din acest punct de vedere ar putea apărea o pres­iune mai mare“, explică Marius Pandele, analist financiar la Prime Transcation.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO