Burse - Fonduri mutuale

În lipsa listărilor locale, brokerii le aduc românilor companii străine

Mihaela Biciu, director general Tradeville: „Decizia Tradeville de a aduce acţiuni ale unor companii importante pe plan internaţional a fost luată ca urmare a semnalelor pe care le-am primit din partea clienţilor, de a tranzacţiona într-o modalitate mai facilă titluri listate pe cele mai importante burse internaţionale.“

În lipsa listărilor locale, brokerii le aduc românilor companii străine

Autor: Andrei Chirileasa

30.05.2011, 23:51 857

Tradeville, una dintre cele mai mari firme de brokeraj axate peretail (clienţi persoane fizice), a anunţat că va lista pesistemmul alternativ de tranzacţionare (ATS) al Bursei de laBucureşti acţiunile compani­ilor germane Bayer, E.On şi DeutscheTelekom.

Acestea se alătură acţiunilor Daimler (producătorulautomobilelor Mercedes), care au fost listate de BCR în noiembrie2010.

În următoarele zile ar urma să fie listate pe bursă şi titlurilefondului imobiliar sud-african New Europe Property Investments(NEPI), listarea fiind intermediată de BCR şi IntercapitalInvest.

Creşterea numărului de listări ale unor companii străine peBursa de la Bucureşti arată că investitorii locali sunt tot maiinteresaţi să-şi diversifice plasamentele, în condiţiile în careoferta locală de acţiuni a rămas aproape neschimbată în ultimiiani, cu excepţia listării Fondului Proprietatea (FP), la începutulacestui an.

"DeciziaTradeville de a aduce acţiuni ale unor companii importante pe planinternaţional a fost luată ca urmare a semnalelor pe care le-amprimit din partea clienţilor, de a tranzacţiona într-o modalitatemai facilă titluri listate pe cele mai importante burseinternaţionale. Tradeville va activa în calitate de market makerpentru aceşti trei emitenţi în vederea asigurării condiţiilor delichiditate", a declarat Mihaela Biciu, director generalTradeville.

Deutsche Telekom este principalul acţionar al grupului grec OTE,care controlează 54% din acţiunile Romtelecom. E.On este una dintrecele mai mari companii de utilităţi din lume şi deţine în Româniadistribuitorul de energie electrică E.On Moldova şi pe cel de gazeE.On Gaz România (fostul Distrigaz Nord). Bayer are operaţiuni înindustria chimică, fiind cunoscut mai ales pentru diviziafarmaceutică.

Cele trei companii au fost înregistrate săptămâna trecută laDepozitarul Central, astfel încât acţiunile lor să poată fitranzacţionate pe Bursa de la Bucureşti.

Acţiunile producătorului de automobile Daimler, listate în lunanoiembrie pe piaţa ATS, au înregistrat până în prezent tranzacţiide 3,3 mil. lei (800.000 de euro), fiind foarte rare zilele cândlichiditatea depăşeşte 10.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO