Burse - Fonduri mutuale

Iproeb Bistrita cere 1,5 mil. euro de la actionari

12.10.2006, 19:52 39

Producatorul de cabluri electrice si optice Iproeb Bistrita vrea sa stranga circa 5,37 de milioane de lei (1,5 milioane de euro) de la actionari prin intermediul unei majorari de capital.
Societatea va emite actiuni noi la un pret de emisiune de 0,75 lei/actiune, sub preturile la care titlurile se tranzactioneaza pe piata RASDAQ, unde ultima tranzactie cu aceste actiuni s-a perfectat la 1,45 lei/actiune.
Fiecare actionar va putea subscrie cate o actiune noua pentru fiecare 5 titluri vechi detinute la finalul zilei de 25 octombrie. Drepturile de preferinta nu vor putea fi vandute la Bursa.
Conducerea societatii propusese spre aprobarea actionarilor o majorare de capital de pana la 7 milioane de lei (2 milioane de euro).
Principalii actionari ai companiei sunt Electromontaj Bucuresti, cu 28,75% din actiuni, si SIF Banat-Crisana, cu o participatie de peste 5%.
Dupa primul semestru al anului, Iproeb avea un profit net de 1,77 milioane de euro (6,26 milioane de lei), de aproape doua ori mai mare fata de profitul net inregistrat in perioada similara a anului trecut.
Afacerile companiei se ridicau la finalul lunii iunie la 16,2 milioane de euro (57,4 milioane de lei), in crestere cu 30% comparativ cu vanzarile din primele sase luni din 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO