Burse - Fonduri mutuale

Marius Trif, Carpatica: Este mai greu de atras emitenţi pe bursa de la noi decât pe bursele din regiune

Marius Trif, Carpatica: Este mai greu de atras emitenţi pe bursa de la noi decât pe bursele din regiune

Autor: Adrian Cojocar

15.06.2011, 23:36 372

Marius Trif, directorul general al firmei de brokeraj CarpaticaInvest, spune că brokerii locali fac eforturi pentru a atragecompanii private pe bursă, dar că listarea companiilor private estemai dificil de realizat decât pe alte pieţe din regiune, din cauzalipsei cumpărătorilor.

"Este mai greu de atras emitenţi pe bursa de lanoi decât în celealte burse din regiune. La Varşovia dacă ai venitcu un emitent în câteva ore se vinde compania. La noi piaţa estemică şi nici nu avem prea mulţi cumpărători. Este un cerc viciosdin care trebuie să ieşim. Listarea de către stat de companii pebursa este un motor care va aduce volume şi cu siguranţă o să sedeblocheze şi piaţa de capital. Pentru stat este oricum mai bine săscoată pachetele la vânzare prin intermediul pieţei de capitaldecât să le vândă la investitori strategici", explicăTrif.

El spune că unii antreprenori români regretă acumcă nu au făcut pasul pe bursă.

"Întotdeauna este loc de mai bine însă oamenii deafaceri români nu au văzut întotdeauna în bursă o oportunitate bunăpentru ei şi deşii unii regretă că n-au făcut pasul pe bursă acumnu-şi mai permit să făc acest lucru pentru că nu mai au indicatoriifinanciari destul de atractivi necesari unei oferte publiceiniţiale.

Cred că adevărul este la mijloc. Atât noi cât şialţi brokeri de pe piaţă facem vizite săptămânale la companii fărăsă se concretizeze însă ceva. Ţinem şi seminarii ca să discutăm cuoamenii de afaceri să-şi atragem spre piaţă", mai spune şefulcarpatica Invest.



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO