Burse - Fonduri mutuale

Oferta de vânzare a 15% din Transelectrica ar urma să fie lansată la sfârşitul lunii februarie

Autor: Andrei Chirileasa

14.12.2011, 13:31 306

Oferta secundară prin care statul vrea să vândă 15% din acţiunile Transelectrica (TEL) pe Bursă ar urmă să fie lansată la sfârşitul lunii februarie, a declarat miercuri Florin-Laurenţiu Vlădan, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI).

"Sperăm ca perioada de subscriere pentru cele 15% din acţiunile Transelectrica sa fie la sfârşitul lunii februarie. Nimic nu ne face să credem că nu vom respecta acest grafic", a afirmat Vlădan, prezent la un seminar organizat de Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital cu tema "Liberalizarea pieţei de capital".

Oferta va fi intermediată de un consorţiu condus de BCR din care mai fac parte firmele de brokeraj Swiss Capital şi Intercapital Invest.

În cazul ofertei pentru vânzarea a 15% din acţiunile Trangaz (TGN), şeful OPSPI estimează că operaţiunea se va derula în martie-aprilie anul viitor.

Totodată, el crede că ofertele de vânzare pentru listarea Hidroeletrica şi Nucleareletrica să fie realizate în perioada octombrie-decembrie 2012.

"La Hidroeletrica sperăm să fie în octombrie, iar la Nuclearelectrica undeva la finalul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie. Sperăm ca în acest an să intre în Guvern (proiectele de hotârâre de guvern, n.r) pentru a putea ieşi cu anunţurile de vânzare", a declarat Vlădan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO