Burse - Fonduri mutuale

Pe ce a mizat cel mai performant fond mutual

20.08.2009, 19:15 41

Actiunile din sectoarele petrolier si al productiei au urcat fondul mutual Active Dinamic pe primul loc in topul celor mai performante fonduri mutuale, cu un randament de 45% in primul semestru.
Fondul a avut in portofoliu actiuni la producatorul de componente auto Altur Slatina (ALT) si la Rompetrol Rafinare (RRC), a caror valoare s-a dublat in primul semestru. Indicele BET a crescut cu 15,5% in primul semestru,iar randamentul mediu al fondurilor monetare si de obligatiuni a fost de 7%.
In prezent, fondul Active Dinamic, administrat de societatea Swiss Capital, numara 1.993 de investitori si active nete in valoare de 10,7 mil. lei.
"Cu greu ar fi crezut cineva ca fondurile de actiuni, care au inregistrat cele mai pierderi anul trecut, vor fi cele mai performante in 2009. Pretul actiunilor a fost mult subevaluat, insa valoarea emitentilor a confirmat in prima jumatate a anului, si astfel s-au inregistrat cresteri si de peste 100%", a spus Eduard Gunescu, administrator de portofoliu la societatea de administrare Swiss Capital, controlata de KBC Securities, cel mai mare broker de pe piata locala.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO