Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen, plus 31 mil. euro in fonduri

10.05.2007, 19:49 18

Raiffeisen Asset Management (RAM), membra a grupului bancar Raiffeisen, a inregistrat o crestere de 22,6% a activelor de la inceputul anului, pana la valoarea de 103,5 mil. lei (31 mil. euro), sistemul de distributie si promovarea produselor contribuind la crestere.
RAM a ajuns astfel pe primul loc in clasamentul administratorilor de fonduri, conform propriilor estimari.
Societatea Raiffeisen administreaza fondurile deschise de investitii Raiffeisen Prosper si Benefit, care in mai putin de un an de functionare au atras aproximativ 3.000 de investitori si active de 103,5 mil. lei. Alaturi de portofoliile individuale de investitii, activele totale administrate de Raiffeisen Asset Management se ridica in prezent la 110 milioane de lei.
Valoarea portofoliilor individuale se ridica la aproape 7 mil. lei (2,1 mil. euro), principalii clienti ai societatii fiind cei institutionali. "Campaniile de marketing si sistemul de distributie a fondurilor de investitii Raiffeisen au fost printre factorii care au dus la cresterea activelor. De asemenea, credibilitatea grupului bancar austriac Raiffeisen a jucat un rol important in evolutia societatii de administrare", spune Mihail Ion, presedintele societatii.

Intra pe pensii
Raiffeisen Asset Management a depus in aprilie la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) documentatia necesara pentru a obtine autorizatia de administrare a fondurilor de pensii facultative, precum si autorizatia prospectului schemei de pensii facultative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO