Burse - Fonduri mutuale

Romanian Reconstruction a vandut 15% din Braiconf

06.10.2006, 19:32 21

Fondul de investitii Romanian Reconstruction (Cyprus) si-a lichidat ieri participatia de 15,16% pe care o mai detinea in cadrul producatorului de confectii Braiconf Braila, in urma unor tranzactii pe piata RASDAQ, in valoare de aproximativ un milion de euro, potrivit unor surse din piata de capital. Fondul cauta de mai bine de un an un cumparator pentru actiunile detinute, au mai spus sursele citate.
Fondul a vandut 4 milioane de actiuni prin intermediul unei tranzactii speciale, derulate la pretul de 0,5 lei/actiune, restul titlurilor fiind vandute in piata principala la acelasi pret. De la inceputul anului, fondul de investitii mai vanduse din actiunile pe care le controla, la mijlocul lunii februarie, fiind raportat cu o participatie de 15,9% in cadrul Braiconf. Ultima tranzactie cu actiunile Braiconf s-a realizat la pretul de 0,58 lei/actiune, la acest nivel, capitalizarea bursiera a companiei fiind de 7,36 milioane de euro.
Braiconf nu are un actionar majoritar, fiind o posibila tinta de preluare. Conform informatiilor disponibile pe piata, Romanian Reconstruction (Cyprus) era principalul actionar al societatii.
Titlurile Braiconf au facut si la mijlocul lunii iulie obiectul unor tranzactii mari, atunci transferandu-se peste 10% din capital, cele mai mari pachete fiind transferate la un pret de 0,7 lei/actiune. Pe piata au circulat informatii ca de aceasta societatea s-au aratat interesati mai mult unii oameni de afaceri romani decat fonduri de investitii straine.
Compania a fost afectata in ultimii ani de concurenta asiatica si de aprecierea leului fata de principalele valute, iar in acest context rezultatele financiare au fost slabe. Dupa primul semestru al anului, societatea avea un profit de 0,68 milioane de lei (0,19 milioane de euro), in scadere cu circa 12% fata de castigul inregistrat in perioada similara a anului trecut, in timp ce afacerile companiei se ridicau la 23,2 de milioane de lei (6,55 milioane de euro), valoare apropiata de cea din primele sase luni din 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels