Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova vrea să delisteze compania Ţesătoriile Reunite

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Radu Bostan, Roxana Pricop

12.01.2015, 00:04 292

SIF Moldova (SIF2) vrea să delisteze producătorul de textile Ţesătoriile Reunite (TERU) şi va contracta un evaluator pentru a stabili preţul care va fi oferit acţionarilor minoritari. SIF controla peste 95% din acţiunile TERU înainte de a demara o ofertă publică pentru restul titlurilor, în valoare de 1,7 milioane de lei.

Cu o capitalizare bursieră de 38,3 milioane de lei, firma şi-a întrerupt activitatea de producţie la jumătatea anului 2013, iar de atunci principala sursă de venit sunt încasările din închirierea spaţiilor şi lichidarea stocurilor. Ţesătoriile Reunite deţin însă două terenuri potenţial valoroase. Primul, cu suprafaţa de 11.480 de metri pătraţi este amplasat în cartierul Rahova din sudul oraşului, în apropiere de mallul Liberty Center, în valoare de circa 4,6 mil. euro, potrivit calculelor ZF în baza anunţurilor imobiliare. Al doilea are o suprafaţă de 13.972 de metri pătraţi şi ar avea o valoare de 8,3 milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

Cel de-al doilea teren este situat în cartierul Dristor, în zona semicentrală a Capitalei şi în apropierea unui nod din reţeaua de metrou. Terenul Ţesătoriilor se învecinează cu un proiect rezidenţial unde apartamentele se vând şi cu 1.700 euro metrul pătrat, potrivit site-urilor de anunţuri imobiliare. Administratorii companiei au propus acţionarilor să demoleze vechea fabrică pentru a construi un proiect rezidenţial propriu.

Vineri 9 ianuarie s-a încheiat oferta de cumpărare derulată de SIF Moldova prin care aceasta oferă minoritarilor un preţ de 42 lei/acţiune pentru a prelua restul de 4,35% din capitalul companiei. Preţul oferit de SIF este apropiat de cel la care s-au tranzacţionat acţiunile TERU pe piaţa RASDAQ. Intermediarul ofertei este firma de brokeraj BT Securities. Oferta a vizat achiziţia a 40.344 de acţiuni, la o valoare totală de 1,7 mil. lei. Rezultatele ofertei nu sunt încă publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO